Αψήφησε τους κανόνες της αναδυόμενης τάξης της Πληροφορίας

Την εβδομάδα που φεύγει… #12

Νέα πλήγματα για την ασφάλεια των συστημάτων

Η υποστήριξη για το Ubuntu 18.04 μάκρυνε περισσότερο, ενώ ο διαχειριστής κωδικών Bitwarden αποδεικνύεται ασφαλής στη χρήση.

Το Ubuntu 18.04 αύξησε την υποστήριξη κατά 5 χρόνια

Στο πρόσφατο OpenStack Summit που έγινε στο Βερολίνο, ο Mark Shuttleworth ανακοίνωσε την επέκταση της υποστήριξης για τη συγκεκριμένη έκδοση κατά πέντε χρόνια. Έτσι, η τρέχουσα LTS της δημοφιλούς διανομής θα υποστηρίζεται συνολικά για δέκα χρόνια.

Το Bitwarden κρίνεται ασφαλές

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία ο έλεγχος ασφαλείας και η κρυπτογραφική ανάλυση που έγιναν από την ανεξάρτητη ομάδα ερευνητών του Cure53 για λογαριασμό της εφαρμογής. Δε βρέθηκε τίποτα εξόχως σημαντικό για την ασφάλεια των χρηστών, ενώ όσα ευρήματα είχαν άμεσο αντίκτυπο έχουν ήδη διορθωθεί.

Ανακαλύφθηκαν 7 νέοι τύποι επιθέσεων σε επεξεργαστές

Ερευνητική ομάδα που περιλαμβάνει και τους ερευνητές που ανακάλυψαν τα Spectre και Meltdown δημοσίευσε έρευνα από την οποία προκύπτουν εφτά νέοι τύποι επιθέσεων —δύο παραλλαγές του Meltdown και πέντε του Spectre. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι επιθέσεις αυτές μπορούν να επηρεάσουν τόσο τους επεξεργαστές της Intel όσο και εκείνους των AMD και ARM.

Και η Uber στο Linux Foundation

Θέλοντας να ισχυροποιήσει τα οφέλη που προκύπτουν από την ανοιχτότητα στο λογισμικό, η γνωστή εταιρεία -που ήδη χρησιμοποιούσε εργαλεία ανοιχτού κώδικα- έγινε χρυσό μέλος του ιδρύματος, όπως ανακοινώθηκε στο Uber Open Summit 2018.

Κατασκευασμένα δαχτυλικά αποτυπώματα-πασπαρτού;

Ερευνητές αμερικανικών πανεπιστημίων δημιούργησαν τεχνητά δακτυλικά αποτυπώματα που μπορούν να μιμηθούν ένα στα πέντε πραγματικά. Τα ονόμασαν «DeepMasterPrints», προέκυψαν έπειτα από χρήση ενός νευρωνικού δικτύου και αποδεικνύουν στην πράξη τα μεγάλα κενά που έχει ο σχεδιασμός των συστημάτων βιομετρικής ταυτοποίησης.

Επιθέσεις στην ασφάλεια, τώρα και μέσω της GPU

Τρεις επιθέσεις τύπου side-channel που υλοποιούνται μέσω της GPU -συγκεκριμένα της Nvidia- ανακαλύφθηκαν στο πανεπιστήμιο του Riverside στην Καλιφόρνια. Με αυτές μπορεί κάποιος κακόβουλος να υποκλέψει κωδικούς πρόσβασης και να παρακολουθεί τη διαδικτυακή κίνηση των χρηστών.

Μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας

avatar
  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για

Σας ενημερώνουμε ότι η ιστοσελίδα μας ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα διατροφής και μασουλάει φρεσκοψημένα cookies Καλά μωρέΘέλω να μάθω περισσότερα