Αψήφησε τους κανόνες της αναδυόμενης τάξης της Πληροφορίας

Την εβδομάδα που φεύγει… #13

Ό,τι συμβαίνει στην τεχνολογία και μας ενδιαφέρει

Τεχνολογίες αποτυγχάνουν, το Dark Web πλήττεται ξανά, δύο σημαντικά πρόσωπα του Ελεύθερου Λογισμικού βραβεύονται και το Linux αποκτά νέο εχθρό.

Τέλος οι 32bit εκδόσεις του LibreOffice

Από την επερχόμενη έκδοση 6.2, που επί του παρόντος βρίσκεται σε beta, η σουίτα γραφείου θα πάψει να εκδίδει builds για 32bit συστήματα, χωρίς όμως να σταματήσει η συμβατότητα με αυτά.

Μεγάλη τιμή από τη Γαλλία για δύο πρόσωπα του Ελεύθερου Λογισμικού

Ο Jean-Baptiste Kempf, δημιουργός του αναπαραγωγέα πολυμέσων VLC, και ο Gaël Musquet, «χάκερ», «χακτιβιστής» και πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού HAND, είναι πλέον Ιππότες του Εθνικού Τάγματος της Αξίας, ως αναγνώριση της προσφοράς τους στη Γαλλία.

Εσωτερικά έγγραφα του Facebook κατασχέθηκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο

Έπειτα από την άρνηση του Mark Zukerberg να καταθέσει για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου προχώρησε σε κατάσχεση εσωτερικών εγγράφων της εταιρείας, τα οποία λέγεται ότι περιέχουν πληροφορίες για την εμπλοκή του Facebook στο σκάνδαλο αυτό.

Σημαντικές αλλαγές για το Tutanota

Η υπηρεσία κρυπτογραφημένων emails βελτιώθηκε με έναν ολοκαίνουργιο mail client και χαρακτηριστικά που συμπεριλαμβάνουν καλύτερη απόδοση, αυτόματο συγχρονισμό των emails σε διάφορες συσκευές, 2FA και ενισχυμένη ασφάλεια.

Αποτυχία για το σύστημα αναγνώρισης προσώπου της Κίνας

Η συγκεκριμένη τεχνολογία αποδεικνύεται συνεχώς προβληματική, με το σύστημα να «ταυτοποιεί» το πρόσωπο μιας επιχειρηματία που βρισκόταν πάνω σε διαφήμιση λεωφορείου ως το άτομο που διέσχισε αντικανονικά τον δρόμο στο ίδιο σημείο.

Ακόμα ένα malware στοχεύει το Linux

Το «πολυδιάστατο» trojan με την ονομασία Linux.BtcMine.174 εκμεταλλεύεται δύο γνωστά CVE για να αποκτήσει root δικαιώματα σε ένα σύστημα. Στη συνέχεια ορίζει τον εαυτό του ως daemon που τρέχει στο παρασκήνιο και, κατεβάζοντας τα απαραίτητα για αυτό συστατικά, αποκτά δυνατότητες που εκτείνονται από τη δημιουργία κρυφών αρχείων ως το cryptomining.

Μαζική διαγραφή ιστοσελίδων από το Dark Web

Κακόβουλοι αξιοποίησαν μια zero-day ευπάθεια της γλώσσας PHP για να επιτεθούν στην εταιρεία φιλοξενίας Dark Web ιστοσελίδων Daniel’s Hosting, πετυχαίνοντας έτσι την ολική και μη αναστρέψιμη διαγραφή περίπου 6.500 σελίδων που φιλοξενούνταν εκεί.

1
Μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας

avatar
1 Νήματα σχολίων
0 Απαντήσεις νήματος
0 Ακόλουθοι
 
Σχόλιο με τις περισσότερες αντιδράσεις
Πιο ενδιαφέρον νήμα
1 Σχολιαστές
Διαχειριστής Πρόσφατοι σχολιαστές
  Εγγραφή  
νεότερο παλιότερο περισσότερο ψηφισμένο
Ειδοποίηση για
Διαχειριστής
Επισκέπτης
Διαχειριστής

Γεια σας, υπάρχει ελεύθερο λογισμικό για τον υπολογισμό κοινοχρήστων (building manager); Κατ’ αρχήν δεν ζητάω πολλά (σαν τον Μαραβέγια) να βάζω τα χιλιοστά, τις δαπάνες και αυτό να τις διαμοιράζει στους ένοικους.
Κάτι ίσως να έχει γίνει ήδη στο openERP ή Odoo καλύτερα. Ακόμα και να μην παράγει εκτυπώσιμο αρχείο αλλά να κάνει τους υπολογισμούς θα μου είναι χρήσιμο. Επίσης και σπασμένο να είναι το πρόγραμμα θα με ενδιέφερε. Ευχαριστώ.

Σας ενημερώνουμε ότι η ιστοσελίδα μας ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα διατροφής και μασουλάει φρεσκοψημένα cookies Καλά μωρέΘέλω να μάθω περισσότερα