Αψήφησε τους κανόνες της αναδυόμενης τάξης της Πληροφορίας

Την εβδομάδα που φεύγει… #14

Ό,τι συμβαίνει στην τεχνολογία και μας ενδιαφέρει

Ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις, ρομποτικά δικαιώματα και μια σημαντική συνεργασία μας απασχόλησαν στο τέλος του Νοεμβρίου.

Η πολιτική ορθότητα στο Linux ξεφεύγει

Επηρεασμένος από τον πρόσφατο Κώδικα Δεοντολογίας, ο Jarkko Sakkinen, προγραμματιστής της Intel και του πυρήνα Linux, πρότεινε να αντικατασταθεί η λέξη «fuck» στα σχόλια του κώδικα του πυρήνα με τη λέξη «hug».

Ακόμα μία smartphone συσκευή θα τρέχει Plasma Mobile

Η κοινότητα KDE και η φινλανδική εταιρεία Necuno Solutions ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για τη δημιουργία μιας συσκευής που θα αξιοποιεί το Plasma Mobile. Η συσκευή αυτή θα ονομάζεται «Necuno Mobile», θα χρησιμοποιεί επεξεργαστή ARM Cortex-A9 NXP i.MX6 Quad, Vivante GPU και πυρήνα Linux 4.14 LTS, ενώ τονίζεται πως κανένα μέρος του ιδιοταγούς firmware δε θα έχει πρόσβαση στη μνήμη.

Συνεργασία μεταξύ του Linux Foundation και του RISC-V Foundation

Τα δύο ιδρύματα θα συνεργαστούν, συνδυάζοντας την ανοιχτή αρχιτεκτονική των επεξεργαστών RISC-V με την υποδομή και την πρόσβαση του Linux Foundation. Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η σύμπραξη.

Άνοιγμα κώδικα και από την Alibaba

Η κινεζική εταιρεία διαδικτυακού εμπορίου υποσχέθηκε ότι θα δημοσιεύσει τον κώδικα αλλά και τεκμηρίωση για το X-Deep Learning, ένα αλγοριθμικό framework που αποτελεί τη βάση της πλατφόρμας Alimama και βεβαίως την καρδιά της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί η εταιρεία.

Υπηρεσία ασφάλειας στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκρύπτει ευπάθειες σε λογισμικά

Όπως αποκάλυψε το GCHQ, μία από τις κυβερνητικές υπηρεσίες ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν αναφέρει πάντα -ως οφείλει- τις ευπάθειες που ανακαλύπτει σε λογισμικά, με στόχο να τις αξιοποιήσει για την άντληση πληροφοριών όταν αυτές αφορούν το εθνικό συμφέρον. Πρόκειται για την ίδια υπηρεσία που επιθυμεί την παρακολούθηση κρυπτογραφημένων μηνυμάτων μεταξύ πολιτών.

Αίτημα έρευνας για πιθανό «κοριό» του Facebook στο Messenger

Το ίδρυμα ACLU κατέθεσε αίτημα για να αποσφραγιστούν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης που ξεκίνησε με πίεση της αμερικανικής κυβέρνησης για τη δημιουργία backdoor στο Messenger, κάτι που το Facebook φαινομενικά αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στα δικαστήρια. Η υπόθεση βέβαια κατέρρευσε αλλά οι σχετικές πληροφορίες σφραγίστηκαν. Στην κίνηση του ACLU συνέπραξαν το EFF και η Riana Pfefferkorn.

Έχουν δικαιώματα τα ρομπότ;

Το ερώτημα αυτό, με έμφαση στη δυνατότητα συναίνεσης, ανέκυψε ξανά έπειτα από την κίνηση ενός crowdfunded οίκου ανοχής στην Καλιφόρνια να διαθέσει προς πώληση την «αγνότητα» ενός sex robot του έναντι του ποσού των δέκα χιλιάδων δολαρίων.

Μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας

avatar
  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για

Σας ενημερώνουμε ότι η ιστοσελίδα μας ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα διατροφής και μασουλάει φρεσκοψημένα cookies Καλά μωρέΘέλω να μάθω περισσότερα