Αψήφησε τους κανόνες της αναδυόμενης τάξης της Πληροφορίας

Την εβδομάδα που φεύγει… #15

Ό,τι συμβαίνει στην τεχνολογία και μας ενδιαφέρει

Ακόμα περισσότερο άνοιγμα ιδιοταγούς κώδικα, πολύτιμη βοήθεια για το FSF και η μάχη για τη δικτυακή ουδετερότητα που ίσως δε χάθηκε ακόμα.

Η Microsoft άνοιξε τον κώδικα UI/UX στοιχείων των Windows

Η εταιρεία από το Redmond διαθέτει πλέον στο GitHub των κώδικα για τα WPF, Windows Forms και WinUI. Τα παραπάνω αποτελούν συστατικά δημιουργίας εφαρμογών και διεπαφών για τα Windows, το Xbox One και το HoloLens.

Άνοιγμα κώδικα του PhysX από την NVIDIA

Αν και δε φημίζεται για την ανοιχτότητά της, η NVIDIA προχώρησε στην ελεύθερη διάθεση -υπό άδεια BSD 3-clause– του κώδικα της μηχανής προσομοίωσης Φυσικής PhysX, η οποία έχει εφαρμογή στη Ρομποτική και τα υπολογιστικά συστήματα υψηλής απόδοσης.

Δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο FSF

Το FSF έλαβε οικονομική ενίσχυση από το Handshake, με το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων να διατίθεται για την ανάπτυξη των Replicant, GNU Guix, Guix SD, GNU Octave, GNU Toolchain αλλά και για την οργάνωση και την υποστήριξη των σκοπών του ιδρύματος.

21 νέα malwares για το Linux

Σύμφωνα με την ESET, τα malwares αυτά λειτουργούν ως εγκατάσταση του OpenSSH που περιέχει trojan, ενώ αρκετά από αυτά διαθέτουν τη δυνατότητα υποκλοπής στοιχείων αλλά και backdoor mode.

Ο Edge browser θα βασίζεται στον Chromium

Επικαλούμενη τον Ανοιχτό Κώδικα και τη συνεργασία, η Microsoft ανακοίνωσε πως οι μελλοντικές εκδόσεις του Edge θα είναι Chromium-compatible. Μένει να δούμε αν και πώς θα επηρεάσει αυτή η κίνηση τον τομέα των περιηγητών και τα διαδικτυακά πρότυπα.

Έρχονται οι παγκόσμιες ψηφιακές ταυτότητες;

Αυτό φαίνεται να προωθούν με τη συνεργασία τους η MasterCard και η Microsoft. Παγκόσμια αναγνωρίσιμες ψηφιακές ταυτότητες που θα χρησιμεύουν, μεταξύ άλλων, για «ψηφοφορία, οδήγηση, αίτηση για εργασία, ενοικίαση σπιτιού, γάμο και επιβίβαση σε αεροπλάνο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.

Απέτυχε η πρώτη δοκιμή του 5G

Verizon και AT&T υποσχέθηκαν την παρουσίαση συσκευών που θα τρέχουν σε δίκτυα 5G, κατάφεραν όμως να πετύχουν μόνο τις πρώτες, καθώς τα υπάρχοντα κυψελωτά δίκτυα αδυνατούν να πλησιάσουν έστω τις ταχύτητες που υπόσχεται η τεχνολογία 5G.

Εμπλοκή στην υπόθεση της δικτυακής ουδετερότητας

Εκατομμύρια ψεύτικα σχόλια κατά της δικτυακής ουδετερότητας χρησιμοποιήθηκαν από το FCC στη σχετική ψηφοφορία που έλαβε χώρα τον περασμένο χρόνο στις ΗΠΑ, ενώ ένας μεγάλος αριθμός σχολίων υπέρ αυτής αποκρύφθηκε. Όπως αναγκάστηκε -έπειτα από μήνυση των New York Times- να αποκαλύψει ο Ajit Pai, πρόεδρος της επιτροπής, περισσότερα από ένα εκατομμύριο ψεύτικα σχόλια προέρχονται από ρωσικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

Μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας

avatar
  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για

Σας ενημερώνουμε ότι η ιστοσελίδα μας ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα διατροφής και μασουλάει φρεσκοψημένα cookies Καλά μωρέΘέλω να μάθω περισσότερα