Αψήφησε τους κανόνες της αναδυόμενης τάξης της Πληροφορίας

Την εβδομάδα που φεύγει… #16

Ό,τι συμβαίνει στην τεχνολογία και μας ενδιαφέρει

Το Facebook μετατρέπει τους χρήστες σε προϊόν, η ιδιωτικότητά μας πάει περίπατο και οι τεχνολογικές διακρίσεις εντείνονται.

Τα «έξυπνα» τηλέφωνα παραμένουν ευάλωτα

Ένας νέος τύπος επίθεσης, που φέρει την ονομασία «PowerSnitch», αποκαλύφθηκε από τον Riccardo Spolaor, ερευνητή του Oxford University. Χρησιμοποιώντας μόνο μια Android εφαρμογή και έναν αποκωδικοποιητή μικρής αξίας, ο επιτιθέμενος μπορεί να μετατρέψει το ηλεκτρικό ρεύμα που μεταδίδεται κατά την φόρτιση ενός smartphone με powerbank σε δεδομένα, τα οποία και υποκλέπτονται.

Δεκάδες mobile εφαρμογές καταγράφουν την τοποθεσία των χρηστών

Ακόμα και, φαινομενικά, «αθώες» εφαρμογές συγκεντρώνουν στοιχεία για την ακριβή τοποθεσία των χρηστών ανά πάσα στιγμή, τα οποία αποστέλλουν σε τουλάχιστον 75 εταιρείες. Τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται ακόμα και από hedge funds.

Ακόμα μία παραβίαση της ιδιωτικότητας από το Facebook

Οι αποκαλύψεις για την εταιρεία του Mark Zuckerberg συνεχίζονται, με νέα δημοσίευση εσωτερικών εγγράφων όπου διαπιστώνεται πως το Facebook αλιεύει και, φυσικά, μοιράζεται τα δεδομένα των χρηστών του είτε μέσω της Android εφαρμογής είτε ως δομικό στοιχείο της πλατφόρμας.

Επισπεύδεται το κλείσιμο του Google+

Αν και αρχικά είχε οριστεί για το τέλος Αυγούστου, το κοινωνικό δίκτυο της Google θα κλείσει τελικά τον ερχόμενο Απρίλιο. Αφορμή για την επίσπευση ήταν μια νέα ευπάθεια που -θεωρητικά- εξέθεσε τα δεδομένα 52,5 εκατομμυρίων χρηστών.

Το περίφημο «Άρθρο 13» της Ε.Ε. θα δεχτεί «βελτιώσεις»

Όλο το παράνομο περιεχόμενο πρέπει να εξαφανιστεί, χωρίς να είναι υποχρεωτική η χρήση φίλτρων, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να εξασφαλίζεται ότι το μη παράνομο περιεχόμενο θα παραμένει δημοσιευμένο. Αυτή είναι η σύνοψη της «βελτίωσης» που θα συζητηθεί για το Άρθρο 13, όπως προέκυψε από ένα ανεπίσημο έγγραφο.

Ανοιχτό γράμμα 50 ΜΚΟ από όλο τον κόσμο προς τη Google

Μη κυβερνητικές οργανώσεις και οργανισμοί σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, υπέγραψαν ένα ανοιχτό γράμμα-έκκληση προς τη Google να μη συμβάλει στα σχέδια διαδικτυακής λογοκρισίας και παρακολούθησης των πολιτών που έχει η Κίνα.

Trojan για το Android αφαιρεί χρήματα από PayPal λογαριασμούς

Μεταμφιεσμένο σε εργαλείο βελτιστοποίησης της μπαταρίας, το νέο αυτό trojan προσβάλλει την επίσημη εφαρμογή του PayPal για το Android -προσπερνώντας ακόμα και το 2FA– και αφαιρεί ποσά από τους λογαριασμούς των χρηστών.

Πιο αργό internet για τους φτωχούς

Αυτή είναι μια από τις συνέπειες της κατάργησης της δικτυακής ουδετερότητας και εκφράστηκε ως αίτημα των παρόχων στις ΗΠΑ, οι οποίοι υποστηρίζουν πως σε διαφορετική περίπτωση θα πληγεί η κερδοφορία τους.

Μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας

avatar
  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για

Σας ενημερώνουμε ότι η ιστοσελίδα μας ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα διατροφής και μασουλάει φρεσκοψημένα cookies Καλά μωρέΘέλω να μάθω περισσότερα