Αψήφησε τους κανόνες της αναδυόμενης τάξης της Πληροφορίας

Την εβδομάδα που φεύγει… #17

Ό,τι συμβαίνει στην τεχνολογία και μας ενδιαφέρει

Το φιλτράρισμα του διαδικτυακού περιεχομένου αποτυγχάνει, το ZoL πάει στο BSD και ο Ανοιχτός Κώδικας εξαπλώνεται ακόμα περισσότερο.

Ξεκίνησε η διάθεση των Librem 5 dev kits

Από την περασμένη Τρίτη είναι διαθέσιμα τα dev kits για τα Librem 5. Με την κίνηση αυτή η Purism ελπίζει ότι θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον ανεξάρτητων προγραμματιστών, γεγονός που θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη των smartphones που ετοιμάζει.

Το ZoL στο FreeBSD;

Όπως προκύπτει από μια λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του FreeBSD, οι μελλοντικές υλοποιήσεις του συστήματος αρχείων ZFS θα βασίζονται σε port του ZoL. Αυτή είναι και μια έμμεση αναγνώριση της προσπάθειας των προγραμματιστών του δεύτερου.

Ανοίγουν οι πηγές της αρχιτεκτονικής MIPS

Συνεχίζεται το άνοιγμα πρώην ιδιοταγούς τεχνολογίας. Αυτή τη φορά θα γίνει για την αρχιτεκτονική επεξεργαστών MIPS, με την ελπίδα ότι έτσι θα επιτευχθεί η ταχύτερη υιοθέτηση της συγκεκριμένης αρχιτεκτονικής.

Έρχεται το UEFI ανοιχτού κώδικα

Η Microsoft προχωρά στη δημιουργία του Project Mu, μιας εναλλακτικής τεχνολογίας UEFI με ανοιχτό κώδικα (BSD 2-Clause), επιθυμώντας -όπως ισχυρίζεται- να συμβάλει στη συνεργατικότητα που απαιτεί η νέα εποχή της τεχνολογίας.

Ακόμα και η αμερικανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί ανοιχτό κώδικα

Η Γενική Διοίκηση Υπηρεσιών (GSA), τμήμα της κυβέρνησης των ΗΠΑ που διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία, αξιοποιεί τον ανοιχτό κώδικα για τις εργασίες της, διαθέτοντας μάλιστα και συγκεκριμένη πολιτική επί αυτού.

Περισσότερα από 300 παιχνίδια ανοιχτού κώδικα στο Game Off

Το Game Off είναι μια ετήσια διοργάνωση του GitHub όπου δημιουργούνται παιχνίδια με κάποια συγκεκριμένη θεματολογία. Φέτος είχαμε τη χαρά να δούμε περισσότερα από 300 νέα παιχνίδια, βασισμένα σε ανοιχτό κώδικα.

Εκατό εκατομμύρια αποτυχημένης τεχνολογίας

Ακριβώς τόσο κόστισε το ContentID, η τεχνολογία που δημιούργησε το YouTube για να φιλτράρει το περιεχόμενο που υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα, η οποία όμως αποτυγχάνει να αναγνωρίσει τον πραγματικό δημιουργό ενός έργου, όπως επίσης και να διακρίνει τις ψευδείς καταγγελίες.

1
Μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας

avatar
1 Νήματα σχολίων
0 Απαντήσεις νήματος
0 Ακόλουθοι
 
Σχόλιο με τις περισσότερες αντιδράσεις
Πιο ενδιαφέρον νήμα
1 Σχολιαστές
george Πρόσφατοι σχολιαστές
  Εγγραφή  
νεότερο παλιότερο περισσότερο ψηφισμένο
Ειδοποίηση για
george
Επισκέπτης
george

μπραβο βρε παιδια! χαιρεται κανεις να σας διαβαζει! …..και καλες γιορτες!

Σας ενημερώνουμε ότι η ιστοσελίδα μας ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα διατροφής και μασουλάει φρεσκοψημένα cookies Καλά μωρέΘέλω να μάθω περισσότερα