Αψήφησε τους κανόνες της αναδυόμενης τάξης της Πληροφορίας

Την εβδομάδα που φεύγει… #3

Cryptomining στο Kodi, ανασφαλείς εφαρμογές στο Google Play, ποιοι συνεισφέρουν περισσότερο στο Ελεύθερο Λογισμικό

Στα νέα της εβδομάδας, η διαδικτυακή λογοκρισία βρίσκεται προ των πυλών στην Ευρώπη την ίδια στιγμή που φαίνεται να ενισχύεται στην Κίνα.

Η Apple ίσως διαγράφει αγορασμένες ταινίες από τις βιβλιοθήκες των χρηστών, χωρίς ειδοποίηση

Αν χάσει τα δικαιώματα διανομής, η εταιρεία ενδέχεται να αφαιρέσει ταινίες από το iTunes και φυσικά από τους χρήστες που τις έχουν αγοράσει, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι πλήρωσαν την αγορά.

Προβληματική αποδείχθηκε η πρώτη έκδοση του Raspberry Pi PoE HAT

Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σοβαρό πρόβλημα στην τροφοδοσία του υποσυστήματος USB με ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ θα υπάρξει επιστροφή χρημάτων σε αγοραστές.

Τουλάχιστον τρία δημοφιλή Kodi addons περιέχουν cryptomining malware

Το κακόβουλο λογισμικό της νέας εποχής βγάζει λεφτά σε βάρος των χρηστών. Σύμφωνα με σχετική έρευνα, επηρεάστηκαν περισσότεροι από 4.700 χρήστες σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Πέρασαν τελικά τα άρθρα 11 και 13 περί πνευματικής ιδιοκτησίας

Όπως ήταν αναμενόμενο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε τα δύο άρθρα που πολλοί φοβούνται ότι θα θεσμοθετήσουν τη διαδικτυακή λογοκρισία.

Εφαρμογή διαδικτυακού τζόγου πλήρωσε την αλαζονεία της με «χακάρισμα»

Η εφαρμογή EOSBet Casino, που δέχεται και κρυπτονομίσματα, ισχυρίστηκε με έπαρση πως κάθε ανταγωνιστής και «κλώνος» της έχει «χακαριστεί». Λίγες μέρες αργότερα, έπαθε ακριβώς το ίδιο.

Mozilla, SUSE και Red Hat στην πρώτη τετράδα συνεισφοράς στο Ελεύθερο Λογισμικό

Μια διαφορετική έρευνα δείχνει ότι οι τρεις εταιρείες απασχολούν περισσότερους εργαζόμενούς τους, αναλογικά με το σύνολο αυτών, στην ανάπτυξη Ελεύθερου Λογισμικού.

Μία στις τρεις δημοφιλείς Android εφαρμογές περιέχει κενά ασφαλείας

Σε πρόσφατη έρευνα εξετάστηκαν οι 330 δημοφιλέστερες εφαρμογές και σε 105 από αυτές εντοπίστηκαν κενά, με το 43% των ευπαθειών να χαρακτηρίζεται υψηλής κρισιμότητας.

Το Dragonfly της Google καταγράφει τηλεφωνικούς αριθμούς

Το πρωτότυπο της μηχανής αναζήτησης που προορίζεται για την Κίνα, εντοπίστηκε να συνδέει τις αναζητήσεις των χρηστών με τους αριθμούς των τηλεφώνων τους.

Μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας

avatar
  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για

Σας ενημερώνουμε ότι η ιστοσελίδα μας ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα διατροφής και μασουλάει φρεσκοψημένα cookies Καλά μωρέΘέλω να μάθω περισσότερα