Αψήφησε τους κανόνες της αναδυόμενης τάξης της Πληροφορίας

Την εβδομάδα που φεύγει… #4

Πολιτική ορθότητα, κυβερνητικές παρακολουθήσεις και ransomware

Στα νέα της εβδομάδας έχουμε «ίντριγκα» γύρω από τον πυρήνα Linux, ενώ εμφανίστηκε άλλο ένα λειτουργικό Ανοιχτού Κώδικα από υπηρεσία ασφαλείας.

Νέος κώδικας δεοντολογίας για τον πυρήνα Linux

Ο πυρήνας Linux απέκτησε καινούργιο κώδικα δεοντολογίας, ο Linus απολογήθηκε για τη συμπεριφορά του και αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα, και η φημολογία δίνει και παίρνει.

Η Εθνική Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας της Γαλλίας τρέχει λειτουργικό σύστημα Ανοιχτού Κώδικα

Το Linux-based λειτουργικό με ονομασία CLIP OS είναι βασισμένο στο Gentoo Hardened, αναπτύσσεται για περισσότερα από δέκα χρόνια, επικεντρώνεται προφανώς στην ασφάλεια και ο κώδικάς του διατίθεται με άδεια LGPLv2.1.

Σύννεφα πάνω από το Solus OS;

Ο βασικός δημιουργός του Solus OS, Ikey Doherty, «αγνοείται» τον τελευταίο καιρό ενώ το έργο αντιμετώπισε πρόβλημα με την πρόσβαση στο domain του.

Η Google αλλάζει απομακρυσμένα ρυθμίσεις σε Android συσκευές και το παραδέχτηκε

Χρήστες παρατήρησαν ότι η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας ενεργοποιούταν χωρίς τη συγκατάθεσή τους, με την εταιρεία να ισχυρίζεται ότι διεξήγαγε εσωτερική δοκιμή που επεκτάθηκε στο κοινό «κατά λάθος».

Η κυβέρνηση των Η.Π.Α. μπορεί να παρακολουθεί δημοσιογράφους

Κάποιοι έπεσαν από τα σύννεφα, μαθαίνοντας το γεγονός από έγγραφα που χρησιμοποιούνται σε εν εξελίξει μήνυση κατά της κυβέρνησης Trump. Η νομική κάλυψη φυσικά παρέχεται από το νόμο FISA.

Ευπάθεια στο My Cloud της Western Digital επιτρέπει σε κακόβουλους να αποκτήσουν δικαιώματα διαχειριστή

Η εταιρεία έχει ενημερωθεί εδώ και ένα χρόνο, χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα για να επιδιορθώσει την ευπάθεια και να προστατεύσει τους πελάτες της.

Το ransomware παραμένει η κυριότερη απειλή, σύμφωνα με τη Europol

Και φαίνεται ότι θα εξακολουθήσει να μας απειλεί για χρόνια, ενώ παράλληλα εμφανίζουν ραγδαία άνοδο τα κρούσματα cryptojacking και mobile malware.

Μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας

avatar
  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για

Σας ενημερώνουμε ότι η ιστοσελίδα μας ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα διατροφής και μασουλάει φρεσκοψημένα cookies Καλά μωρέΘέλω να μάθω περισσότερα