Αψήφησε τους κανόνες της αναδυόμενης τάξης της Πληροφορίας

Την εβδομάδα που φεύγει… #5

Γενέθλια για το GNU και η κυριαρχία του Linux στο Azure

Σε άλλα νέα, σε εξέλιξη βρίσκεται εγχείρημα για την αποκέντρωση του Διαδικτύου, ενώ η άδεια του πυρήνα Linux θα παραμείνει ως έχει.

35 χρόνια GNU

Την περασμένη Πέμπτη συμπληρώθηκαν 35 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που ο Richard Stallman δημοσίευσε το ξεκίνημα του έργου. Ευχόμαστε να γίνουν άλλα τόσα.

Μια μεγάλη προσπάθεια αποκέντρωσης του Διαδικτύου

Με επικεφαλής τον ίδιο τον Tim Berners-Lee, το έργο ανοιχτού κώδικα με την ονομασία «Solid» φιλοδοξεί να μεταφέρει τον έλεγχο των δεδομένων στους χρήστες.

Το Linux εξαπλώνεται και στο Azure

Περίπου τα μισά Azure VMs τρέχουν πλέον Linux, σύμφωνα με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Microsoft, Scott Guthrie. Ενίοτε, δε, ο αριθμός ανεβαίνει. Αναμενόμενο θα λέγαμε.

Άλλη μια «σοβαρή» ευπάθεια στον πυρήνα Linux

Την ονόμασαν «Mutagen Astronomy», απαιτεί και αυτή φυσική πρόσβαση στο μηχάνημα-στόχο και φυσικά έχει ήδη επιδιορθωθεί για όλες τις διανομές. Πλην Red Hat, CentOS και ίσως Debian.

Το Facebook παίζει ξανά ύπουλα

Όχι απλά εκτέθηκαν 50 εκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών, με τον αριθμό να αυξάνεται σε 90 εκατομμύρια προληπτικά, αλλά το δίκτυο μπλόκαρε αναφορές από Guardian και Associated Press για το γεγονός. Αντικειμενική ενημέρωση, όχι αστεία.

Όχι, η GPLv2 δε μπορεί να ανακληθεί

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο νέος κώδικας δεοντολογίας του πυρήνα Linux, αρκετοί εξέφρασαν το φόβο ότι συνεισφέροντες που διαφωνούν ενδέχεται να ανακαλέσουν τη GPL από τα τμήματα λογισμικού που δημιούργησαν, προκαλώντας πρόβλημα στην ανάπτυξη του έργου. Βέβαια είναι άσχετοι και δε γνωρίζουν πώς εφαρμόζεται η άδεια.

Νέα έκδοση για το LibreOffice

Η διάθεση της έκδοσης 6.1.2 ανακοινώθηκε στο LibreOffice Conference 2018 που έγινε στα Τίρανα και περιέχει 70 επιδιορθώσεις σφαλμάτων.

Ο Julian Assange αποχώρησε από τη θέση του αρχισυντάκτη των WikiLeaks

Έπειτα από την απόφαση του Ισημερινού να παύσει την παροχή ασύλου και την αναστολή των προνομίων του, ο Assange δεν έχει δυνατότητα διαδικτυακής επικοινωνίας εδώ και έξι μήνες.

Συμμαχία για τα δεδομένα μεταξύ Microsoft, Adobe και SAP

Οι τρεις εταιρείες ανακοίνωσαν το Open Data Initiative, που έχει στόχο να αυξήσει την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των δεδομένων. Μη σας μπερδεύει το «Open» στον τίτλο. Αφορά προφανώς δεδομένα που διατηρούν οι εταιρείες.

Μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας

avatar
  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για

Σας ενημερώνουμε ότι η ιστοσελίδα μας ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα διατροφής και μασουλάει φρεσκοψημένα cookies Καλά μωρέΘέλω να μάθω περισσότερα