Αψήφησε τους κανόνες της αναδυόμενης τάξης της Πληροφορίας

Την εβδομάδα που φεύγει… #7

Η Microsoft που εκπλήσσει και το τέλος του G+

Κάποιος εκεί έξω προστατεύει χρήστες, αποδεικνύοντας ότι οι «χάκερς» δεν είναι πάντα κακόβουλοι, ενώ το KDE βαδίζει στην τρίτη του δεκαετία.

Η Microsoft άνοιξε τις πατέντες της

Με την πρόσφατη ανακοίνωση συμμετοχής της εταιρείας στο OIN εξασφαλίζεται ότι τα μέλη του δικτύου θα έχουν πρόσβαση στις πατέντες που κατέχει η εταιρεία, οι οποίες πλέον δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον αυτών ή άλλων προστατευομενων έργων του OIN (μεταξύ των οποίων και το Linux).

Η κοινότητα του KDE γιορτάζει τα 22 της χρόνια

Το έργο που δε φοβάται να καινοτομήσει και που πρωτότυπες ιδέες του έχουν ενσωματωθεί ακόμα και σε εμπορικά λειτουργικά, ξεπέρασε τις δύο δεκαετίες ζωής και συνεχίζει ακάθεκτο, καταγράφοντας τα σημαντικά γεγονότα της πορείας του σε ένα λιτό timeline.

Διαρροή δεδομένων και κλείσιμο του Google Plus

Έπειτα από την αποκάλυψη ότι εκτέθηκαν στοιχεία περίπου 500.000 λογαριασμών του κοινωνικού δικτύου, γεγονός που συνέβη τον περασμένο Μάρτιο και αποκρύφτηκε, η Google αποφάσισε να κλείσει το G+ για το καταναλωτικό κοινό τον ερχόμενο Αύγουστο.

Καλόβουλος «χάκερ» ασφαλίζει ευπαθή routers

Είδαμε σε παλιότερη είδηση για το bug που άνοιγε την εξωτερική πρόσβαση σε MikroTik routers, το οποίο έχει πλέον επιδιορθωθεί. Τώρα, ένας ρωσόφωνος grey-hat hacker φροντίζει τις συσκευές όσων αμέλησαν να το κάνουν μόνοι τους, αποκτώντας πρόσβαση σε αυτές και εγκαθιστώντας πρόσθετα firewall rules που μπλοκάρουν οποιαδήποτε σύνδεση από εξωτερικό δίκτυο.

Cryptomining malware και σε εγκαταστάτες Flash

Όσοι εξακολουθούν για κάποιον λόγο να χρησιμοποιούν την παρωχημένη αυτήν τεχνολογία, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς κυκλοφορούν κακόβουλοι εγκαταστάστες που περιέχουν το γνωστό XMRig.

Συνεργασία μεταξύ ownCloud και ONLYOFFICE

Η διαδικτυακή σουίτα γραφείου και η γνωστή cloud υπηρεσία ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους. Έτσι, το ownCloud θα έχει πλέον τη δυνατότητα επεξεργασίας κειμένων μέσω ενός addon.

Μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας

avatar
  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για

Σας ενημερώνουμε ότι η ιστοσελίδα μας ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα διατροφής και μασουλάει φρεσκοψημένα cookies Καλά μωρέΘέλω να μάθω περισσότερα