Αψήφησε τους κανόνες της αναδυόμενης τάξης της Πληροφορίας

Την εβδομάδα που φεύγει… #8

Ξανά διαρροές και σοβαρά κενά ασφαλείας

Δύο σημαντικά έργα Ελεύθερου Κώδικα/Υλικού πάνε καλά, η γερμανική κυβέρνηση ανοίγει ένα online εργαλείο της και το SSH έχει πάλι προβλήματα.

Ενημέρωση για την πορεία ανάπτυξης των Librem 5

Συνεχίζεται χωρίς προβλήματα η ανάπτυξη των Librem 5 smartphones με βάση τον πυρήνα 4.18, ενώ δημοσιεύτηκαν και μερικά mockups για τη γραφική διεπαφή.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο έρανος για το Krita

Από δωρεές χρηστών συγκεντρώθηκε το ποσό των 26.426 ευρώ για την αξιόλογη εφαρμογή, το οποίο αναμένεται να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξή της και πιο συγκεκριμένα στα σημεία που είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν οι ίδιοι οι χρήστες.

Νέα εφαρμογή κρυπτογραφημένων emails για Linux

Δημιουργημένη από την εταιρεία Criptex, η εφαρμογή αυτή χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο του Signal για την κρυπτογράφηση και είναι πλέον διαθέσιμη και για Linux, με τον κώδικά της να φιλοξενείται στο GitHub.

Άλλο ένα κυβερνητικό έργο άνοιξε τον κώδικά του

Πρόκειται για το «Urteile & Gesetze» (Κρίσεις & Νόμοι), ένα online σύστημα αναζήτησης πληροφοριών σχετικά με τη νομοθεσία και τις δικαστικές αποφάσεις στη Γερμανία, που διατίθεται υπό άδεια GPLv3.0.

Κλοπή δεδομένων σημειώθηκε στο αμερικανικό Πεντάγωνο

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας των Η.Π.Α., εκτέθηκαν προσωπικά δεδομένα αλλά και στοιχεία πιστωτικών καρτών περίπου 30.000 ατόμων από το στρατιωτικό και το πολιτικό προσωπικό του Πενταγώνου, έπειτα από παραβίαση που έγινε σε τρίτο συμβαλλόμενο μέρος.

iPhone και Safari στοχεύoνται όλο και περισσότερο από επιθέσεις cryptomining

Σύμφωνα με έρευνα, οι σχετικές επιθέσεις εναντίον των iPhones και του περιηγητή Safari αυξήθηκαν κατά 400% τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου, χωρίς να είναι γνωστή η αιτία μέχρι στιγμής.

Σοβαρό κενό ασφαλείας στο libssh

Το CVE-2018-10933 ανακοινώθηκε στις 16 Οκτωβρίου και αφορά κενό στο libssh, το οποίο μπορεί πολύ εύκολα να εκμεταλλευτεί κάποιος κακόβουλος και να παρακάμψει την αυθεντικοποίηση μιας SSH σύνδεσης. Μπορεί δυνητικά να επηρεάσει οποιονδήποτε εξυπηρετητή ή εφαρμογή χρησιμοποιεί κώδικα του libssh και ήδη έχει αρχίσει η επιδιόρθωση του σφάλματος.

Μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας

avatar
  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για

Σας ενημερώνουμε ότι η ιστοσελίδα μας ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα διατροφής και μασουλάει φρεσκοψημένα cookies Καλά μωρέΘέλω να μάθω περισσότερα