Αψήφησε τους κανόνες της αναδυόμενης τάξης της Πληροφορίας

Την εβδομάδα που φεύγει… #9

Μια σημαντική εξαγορά και η επιστροφή του Linus

H Pine64 δημιουργεί smartphone και tablet με Plasma Mobile, ενώ η ιδιωτικότητα οδεύει προς αφανισμό σε μια ολόκληρη πόλη.

Εξαγορά της Red Hat από την IBM

Ο γίγαντας της τεχνολογίας προχώρησε στην εξαγορά του γίγαντα του Linux, ξοδεύοντας 34 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι δύο εταιρείες συνεργάζονταν εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ ο στόχος αυτής της συγχώνευσης είναι η κυριαρχία στο χώρο του open hybrid cloud.

Διαθέσιμη η έκδοση 4.19 του πυρήνα Linux

Ο νέος πυρήνας περιέχει πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και σηματοδοτεί την επιστροφή του Linus Torvalds στο τιμόνι, έπειτα από την προσωρινή αποχή του.

Smartphone και tablet έρχονται από την Pine64

H δημιουργός εταιρεία του Pinebook, ενός laptop που τρέχει KDE Neon, σκοπεύει να φτιάξει smartphone και tablet που θα λειτουργούν με -τι άλλο;- Plasma Mobile. Οι ονομασίες τους θα είναι PinePhone και PineTab αντίστοιχα, ενώ το Νοέμβριο θα αρχίσει να διατίθεται το developer kit για το smartphone.

Και ο Tim Cook υπέρ της ιδιωτικότητας

Αν και αυτό θα ξενίσει αρκετούς, ο CEO της Apple δήλωσε σε συνέντευξή του ότι τα προσωπικά δεδομένα χρησιμοποιούνται ως όπλα εναντίον μας, επαίνεσε την Ευρώπη για την εφαρμογή του GDPR και είπε ότι θα πρέπει και ο υπόλοιπος κόσμος να ακολουθήσει αυτό το παράδειγμα.

Οι «έξυπνες πόλεις» θα παρακολουθούν τους πολίτες τους;

Κάτι τέτοιο δείχνει η προσπάθεια της πόλης του Τορόντο να γίνει «έξυπνη», με την υποστήριξη της Google. Σκοτεινά σημεία στο εγχείρημα οδήγησαν στην παραίτηση της Ann Cavoukian, πρώην Επιτρόπου Πληροφοριών και Ιδιωτικότητας, η οποία είναι γνωστή για το έργο «Privacy by Design».

Μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας

avatar
  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για

Σας ενημερώνουμε ότι η ιστοσελίδα μας ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα διατροφής και μασουλάει φρεσκοψημένα cookies Καλά μωρέΘέλω να μάθω περισσότερα