Αψήφησε τους κανόνες της αναδυόμενης τάξης της Πληροφορίας

Το GUADEC 2019 πάει Θεσσαλονίκη

Ένα από τα πιο σημαντικά συνέδρια του Ελεύθερου/Ανοιχτού Λογισμικού επί ευρωπαϊκού εδάφους αλλά και παγκόσμια θα διεξαχθεί του χρόνου στη συμπρωτεύουσα.

Τα διάφορα συνέδρια των κοινοτήτων του ΕΛ/ΛΑΚ, τα οποία διεξάγονται ανά τακτά διαστήματα, είναι προφανώς σημαντικά για την προώθηση και την εξέλιξή του. Ενίοτε, δε, αποδεικνύονται καθοριστικά. Εκεί συναντιούνται προγραμματιστές μα και απλοί χρήστες προκειμένου να ενημερωθούν, να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και να αλληλεπιδράσουν με πολλούς άλλους τρόπους σε αυτές τις μικρές γιορτές του Ελεύθερου/Ανοιχτού Λογισμικού.

Υπάρχουν φυσικά και εκείνοι που προσπαθούν να φέρουν αυτά τα συνέδρια στις χώρες τους, ούτως ώστε ακόμα περισσότεροι άνθρωποι να γνωρίσουν τη «γελαστή» πλευρά του λογισμικού. Κάπως έτσι τα κατάφεραν και τα καρντάσια από τα βόρεια και θα φιλοξενήσουν το συνέδριο «GUADEC» για το 2019 στη Θεσσαλονίκη.

Τι είναι το GUADEC

Πρόκειται για το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Χρηστών και Προγραμματιστών του GNOME, που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο σε κάποια πόλη της Ευρώπης. Το συνέδριο αυτό είναι ένα από τα μακροβιότερα (διεξάγεται αδιάκοπα από το 2000) και πιο καταξιωμένα στο χώρο, καθώς συγκεντρώνει εκατοντάδες παρουσίες. Ο σκοπός του είναι να προωθήσει το έργο GNOME και, όπως είναι ευνόητο, υποστηρίζεται από το Ίδρυμα GNOME.

Το επόμενο συνέδριο θα διεξαχθεί τον Αύγουστο του 2019 και συγκεκριμένα από την Παρασκευή 23 μέχρι την Τετάρτη 28 του μήνα.

Αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ο ακριβής χώρος διεξαγωγής του και βέβαια απέχει σχεδόν δέκα μήνες ακόμα, γίνεται η σχετική γνωστοποίηση για κάθε ομάδα ή άτομο που ενδιαφέρεται για παρουσίαση, workshop, lab ή κάποιο event.

Αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε ή απλά να παραβρεθείτε, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου, όπως επίσης και να ακολουθείτε στο Twitter τα @GUADEC και @GNOME, για περισσότερο «ζωντανή» ροή.

Η ιστοσελίδα του GUADEC – 2019

Εξυπακούεται πως, όταν πλησιάσει ο καιρός διεξαγωγής του και το πρόγραμμα θα είναι πιο ολοκληρωμένο, θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

Μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας

avatar
  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για

Σας ενημερώνουμε ότι η ιστοσελίδα μας ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα διατροφής και μασουλάει φρεσκοψημένα cookies Καλά μωρέΘέλω να μάθω περισσότερα